Mobilització del 8 de juny de 2024 a Barcelona (Arc de Triomf)

Els membres de la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa us convidem a participar en aquesta mobilització conjunta, organitzada per diversos moviments juvenils i ecologistes, perquè ens cal defensar el territori català d’un gran nombre d’amenaces imminents que poden destruir-lo rápidament, si no hi posem aturador.


Des de la nostra Xarxa hi participem per:

Defensar que cal aturar l’actual model d’implantació de les energies renovables, que es basa fonamentalment en instal·lar un gran nombre de macrocentrals en mans de l’oligopoli energètic, perquè tindran innombrables impactes negatius per al conjunt del país. Entre d’altres, la destrucció de gran quantitat de patrimoni natural i rural, l’increment de la desertificació, la reducció de la sobirania alimentària i l’agudització del despoblament rural.

Defensar que cal avançar cap a un model de transició energètica basat en la potenciació de l’autoconsum, l’aprofitament dels espais degradats i antropitzats, la producció energètica de proximitat i descentralitzada, que potencïi la recerca e innovació a través de les PIME locals, que s’implanti de forma democràtica, que empoderi la ciutadania i que ens permeti desenvolupar una sobirania energètica real.

NO a les destruccions provocades per les Macrocentrals de Renovables (eòliques, fotovoltaiques, biogàs)
NO a les MAT’s innecessàries
NO a la destrucció d’espais naturals i sòls agraris


SI a l’autoconsum individual i comunitari
SI a la implantació de renovables sobre sòls degradats i en espais antropitzats
SI a la innovació sostenible, l’estalvi i la millora de l’eficiència

Formulari per als participants: https://forms.gle/LvJfJXT4ot4q4VsN8 (per a participants a nivell individual i per a les plataformes i entitats preocupades per l’actual model de transició energètica)


Actuant junts i coordinats som més forts!

Més informació: https://salutterrafutur.org/programa/


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *